Bilanţul conflictului din Siria a ajuns la aproape 25.000 de morţi, anunţă un ONG

Cel puţin 24.495 de persoane au fost ucise în violenţele din timpul revoltei din Siria, de la începutul lui martie 2011, a declarat miercuri Rami Abdel Rahmane, directorul organizaţiei nonguvernamentale (ONG) Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

196 afișări
Imaginea articolului Bilanţul conflictului din Siria a ajuns la aproape 25.000 de morţi, anunţă un ONG

Bilanţul conflictului din Siria a ajuns la aproape 25.000 de morţi, anunţă un ONG (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

În total, în ultimele 17 luni, în Siria au fost ucişi 17.281 de civili, inclusiv dintre cei care s-au alăturat rebeliunii, a precizat directorul ONG-ului cu sediul în Marea Britanie.

"De asemenea, au fost ucişi 6.163 de militari, dar şi 1.051 de dezertori care s-au alăturat insurecţiei", a adăugat reprezentantul ONG-ului, care se bazează pe o reţea de martori şi militanţi de pe teritoriul întregii ţări.

Aceste date nu pot fi verificate în mod independent, deoarece autorităţile impun restricţii extrem de dure presei străine care vrea să acopere conflictul armat.

Criza siriană a devenit tot mai violentă, purtându-se confruntări armate la Damasc şi Alep, cele mai importante două oraşe din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici