Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 2.000 de morţi

Epidemia de holeră a provocat moartea a peste 2.000 de persoane în Haiti de la apariţia sa, la jumătatea lui octombrie, în timp ce în total au fost înregistrate aproximativ 90.000 de cazuri, potrivit unui nou bilanţ comunicat luni de Ministerul Sănătăţii.

21 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 2.000 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 2.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total au murit 2.013 persoane de la începutul epidemiei, care nu dă semne de ameliorare, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Bilanţul precizează, de asemenea, că au fost înregistrate 88.789 de cazuri de holeră în această ţară, cea mai săracă de pe continentul american.

Potrivit Organizaţiei panamericane a sănătăţii, numărul cazurilor de holeră ar putea ajunge până la 400.000 în următoarele 12 luni, dintre care jumătate ar putea să apară în următoarele trei luni.

Aceste noi statistici sunt publicate în timp ce haitienii aşteaptă marţi rezultatele alegerilor prezidenţiale şi legislative din 28 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici