Bilanţul gripei porcine a ajuns la 42 de morţi şi 1.070 de bolnavi în Mexic

Bilanţul gripei porcine în Mexic a ajuns la 42 de victime, dintre care mai multe au decedat recent, şi 1.070 de bolnavi, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Jose Angel Cordova.

13 afișări
Imaginea articolului Bilanţul gripei porcine a ajuns la 42 de morţi şi 1.070 de bolnavi în Mexic

Bilanţul gripei porcine a ajuns la 42 de morţi şi 1.070 de bolnavi în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul bilanţ, în care numărul morţilor a crescut cu 13, prevede 1.070 de cazuri de infectare, faţă de 913 în ziua precedentă, în Mexic, epicentrul mondial al virusului A H1N1.

"Nivelul maxim al epidemiei s-a înregistrat între 25 şi 26 aprilie, cu şapte morţi", a anunţat Cordova.

Două dintre victime au murit marţea trecută şi alte trei la 1 şi 3 mai. Oficialul, a precizat că "24 dintre victime sunt femei şi 18 bărbaţi", adăugând că majoritatea celor decedaţi aveau "vârste între 20 şi 39 de ani".

Cordova precizase marţi seara că mai trebuie analizate cazurile "suspecte" a 40 de persoane, decedate în ultimele zile.

Gripa porcină s-a propagat în peste 20 de state din lume. Mexicul este cel mai grav afectat de epidemie, urmat de Statele Unite, cu două victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici