Bill Clinton, posibil înlocuitor al soţiei sale în Senat

Fostul preşedinte american Bill Clinton a fost menţionat ca posibil înlocuitor al soţiei sale în Senat, după ce aceasta a fost numită în funcţia de secretar de Stat în administraţia lui Barack Obama, relatează CNN.

14 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton, posibil înlocuitor al soţiei sale în Senat

Bill Clinton, posibil înlocuitor al soţiei sale în Senat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atribuţia desemnării unui succesor îi revine guvernatorului democrat al statului New York, David Paterson. Persoana pe care o va alege va îndeplini, timp de doi ani, funcţia de senator, până în momentul organizării unor alegeri speciale, în noiembrie 2010, pentru a decide cine va activa pentru încă doi ani în acest post.

 

Paterson are de unde alege, printre persoanele interesate numărându-se şi cel puţin opt membri ai delegaţiei statului New York în Camera Reprezentanţilor, printre care procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, primarul oraşului Buffalo, Byron Brown, Caroline Kennedy şi vărul acesteia, Robert Kennedy Jr.

Mai mulţi strategi din cadrul Partidului Democrat, care au colaborat cu Bill Clinton, sunt însă de părere că fostul preşedinte nu ar alege să devină senator de New York după ce a ocupat cea mai înaltă funcţie în stat.

"Pentru a-l numi pe cel mai bun candidat posibil care să o înlocuiască pe Hillary Clinton, mă consult cu numeroase persoane din statul New York", a declarat Paterson.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici