Bill Gates avertizează că o pandemie provocată de coronavirus s-ar putea repeta „o dată la fiecare 20 de ani”

  • Cofondatorul Microsoft Bill Gates a declarat că oamenii realizează acum faptul că o epidemie virală, similară cu cea de Covid-19, s-ar putea repeta „o dată la 20 de ani”
  • Gates a spus, în cadrul unui interviu acordat Financial Times, că pandemia de Covid-19 este „cel mai important eveniment prin care oamenii vor trece în timpul vieţilor lor”, precizând şi că liderii lumii au plătit „trilioane de dolari în plus faţă de ce ar fi plătit dacă am fi fost pregătiţi mai bine”
  • Miliardarul în vârstă de 67 de ani a continuat să avertizeze asupra riscului unei pandemii în ultimii ani, subliniind că o criză sanitară precum cea provocată de coronavirus ar putea ucide 30 de milioane de oameni în mai puţin de un an
1550 afișări
Imaginea articolului Bill Gates avertizează că o pandemie provocată de coronavirus s-ar putea repeta „o dată la fiecare 20 de ani”

Sursa foto: Profimedia

Cofondatorul Microsoft Bill Gates a spus că pandemia de coronavirus este „cel mai important eveniment prin care vor trece oamenii”, avertizând că o epidemie virală s-ar putea repeta „o dată la fiecare 20 de ani”. 

Gates a discutat despre lupta globală împotriva noului coronavirus alături de Financial Times. În cadrul interviului, miliardarul a spus că liderii şi politicienii lumii au plătit „trilioane de dolari în plus faţă de ce ar fi trebuit să plătească dacă am fi fost pregătiţi mai bine”. 

„Acesta este cel mai important eveniment prin care oamenii vor trece în decursul vieţii lor”, a declarat Gates pentru Financial Times.

Gates a adăugat că, în viitor, guvernele lumii vor fi mai pregătite şi vor avea „sisteme de avertizare, biblioteci antivirale şi diagnostice în aşteptare”. „Preţul acestora este foarte mic comparativ cu ceea ce trăim acum”, a spus acesta.

„Iar acum, oamenii realizează că există o probabilitate ridicată ca o dată la fiecare 20 de ani să mai apară un astfel de virus. Iar cetăţenii se aşteaptă ca aceasta probabilitate să devină o prioritate pentru guverne”, a adăugat Gates.

Totuşi, miliardarul este încrezător că lecţiile învăţate în urma acestei pandemii vor încuraja oamenii să se pregătească mai bine pentru data viitoare. Cu toate acestea, Gates a menţionat că preţul plătit acum este mult prea ridicat. 

„Nu ar trebuit să fie nevoie de trilioane de dolari. Rezultatele ştiinţifice sunt la îndemână. Ţările trebuie să preia iniţiativa”, a continuat acesta. 

Miliardarul de 67 de ani a avertizat în ultimii ani asupra riscului apariţiei unei pandemii, subliniind că o criză sanitară globală ca cea de coronavirus ar putea „şterge” 30 de milioane de oameni de pe faţa Pământului în mai puţin de un an. 

De asemenea, Gates a vorbit în cadrul unei conferinţe Ted, în 2015, despre faptul că lumea „nu este pregătită” pentru o pandemie iminentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici