Bill Gates spune că SUA ar putea avea mai puţine decese din cauza COVID-19 decât era estimat

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în SUA ar putea fi unul mult mai mic decât estimările iniţiale ale unor oficiali din domeniul sănătăţii dacă măsurile de distanţare socială sunt luate în mod corespunzător, a declarat, duminică, miliardarul Bill Gates, potrivit Bloomberg.

2782 afișări
Imaginea articolului Bill Gates spune că SUA ar putea avea mai puţine decese din cauza COVID-19 decât era estimat

Bill Gates spune că SUA ar putea avea mai puţine decese din cauza COVID-19 decât era estimat

Cofondatorul Microsoft a făcut apel la americani să respecte restricţiile şi cere autorităţilor măsuri chiar mai stricte, spunând că în acest fel ar putea fi redus mult numărul îmbolnăvirilor şi al deceselor.

Membrii echipei de sănătate a preşedintelui Donald Trump au sugerat săptămâna trecută că vor fi între 100.000 şi 240.000 de decese în următoarele două luni din cauza pandemiei coronavirusului. Bill Gates spune, însă, că acest scenariu poate fi evitat.

„Dacă rezolvăm problema privind testarea în toate cele 50 de state, vom fi sub aceste cifre. Desigur, vom plăti un preţ economic imens ", a declarat Gates, care este cel mai bogat om din lume în acest moment.

Cazurile de coronavirus din SUA au depăşit duminică 324.000, cel mai mare din lume, cu peste 9.000 de decese, potrivit cifrelor Universităţii John Hopkins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici