Bogaţii Americii îşi fac buncăre într-o ţară insulară pentru a se feri de coronavirus şi de urmările unui dezastru

  • Noua Zeelandă este lăudată pentru gestionarea pandemiei de coronavirus
  • Ţara insulară a înregistrat doar 12 decese provocare de COVID-19
  • Tot mai mulţi milionari americani se gândesc să se mute în Noua Zeelandă, scrie South China Morning Post
5445 afișări
Imaginea articolului Bogaţii Americii îşi fac buncăre într-o ţară insulară pentru a se feri de coronavirus şi de urmările unui dezastru

Bogaţii Americii îşi fac buncăre într-o ţară insulară pentru a se feri de coronavirus şi de urmările unui dezastru

Cu numărul bolnavilor de coronavirus şi cel al deceselor în creştere în Statele Unite ale Americii, bogaţii din Silicon Valley şi nu numai au început să se gândească la mutare. Noua Zeelandă este ţara luată în considerare de cei mai mulţi, scrie publicaţia South China Morning Post, care acoperă întreaga zonă asiatică.
 
South China Morning Post notează povestea unui milionar american, CEO al unei companii din Silicon Valley, care foarte recent a solicitat unui constructor de buncăre, Rising S Co, ajutorul pentru a-şi putea debloca buncărul din Noua Zeelandă. Gary Lynch, managerul Rising S Co, a afirmat că respectivul client nu folosise niciodată buncărul.
 
"A mers în Noua Zeelandă pentru a scăpa de tot ce se întâmplă în acest moment în SUA. Lista clienţilor noştri este confidenţială, dar ce vă pot spune este că din câte ştiu omul este încă acolo", a afirmat Gary Lynch pentru sursa citată.
 
Cazul americanului cu buncăr în Noua Zeelandă nu este singular, ţara insulară cu 5 milioane de locuitori fiind preferată de mulţi astfel de oameni care se tem de un posibil dezastru.
 
Ţară insulară relativ izolată, Noua Zeelandă este considerată a fi un model veritabil al democraţiei, dar a fost laudată pe perioada pandemiei şi pentru modul în care a reuşit să gestioneze răspândirea coronavirusului. Doar 12 oameni au murit în această ţară, a carui premier, Jacinda Ardern, tocmai a declarat că a pus la punct un plan de redeschdiere economică şi socială.
 
Un alt constructor de buncăre, Vivos, a pus la punct o construcţie subterană cu o capacitate de 300 de persoane în apropiere de Christchurch, a spus RObert Vicino, fondatorul companiei.
 
Costul mediu al unui buncăr este de 3 milioane de dolari şi poate ajunge până la 8 milioane de dolari în cazul instalării unor facilităţi de lux ce includ săli de relaxare şi de fitness, ba chiar şi un poligon de tragere.
 
Noua Zeelandă şi-a închis în urmă cu mai bine de o lună graniţele pentru cetăţenii străini, dar plănuieşte o relaxare a restricţiilor.
 
Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Cimitirele din Râmnicu Vâlcea, luminate ca Las Vegasul

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici