Bogdan Aurescu, la ceremonia de învestire a lui Recep Tayyip Erdoğan

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a reprezentat, sâmbătă, România, la Ankara, la ceremonia de învestire a lui Recep Tayyip Erdoğan în funcţia de preşedinte al Turciei.

636 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu, la ceremonia de învestire a lui Recep Tayyip Erdoğan

Potrivit unui comunicat al MAE, la ceremonie au participat şefi de stat şi de guvern, miniştri ai afacerilor externe, precum şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Ankara. Astfel, printre participanţi s-au numărat Secretarul General NATO, preşedinţii Bulgariei, R. Macedonia de Nord, Muntenegrului, premierul Republicii Moldova, al Georgiei, miniştrii de externe ai Croaţiei, Greciei, Maltei, Egiptului, Serbiei, Arabiei Saudite, Kuwaitului, ministrul de stat pentru afaceri externe al Japoniei, preşedintele parlamentului ucrainean.

Bogdan Aurescu a adresat, în numele României, felicitări pentru reconfirmarea în funcţie a şefului statului turc şi i-a urat succes în îndeplinirea noului mandat.

Participarea ministrului la ceremonie reflectă dorinţa României de a consolida Parteneriatul Strategic bilateral, în baza dialogului politic consistent şi a cooperării apropiate într-o gamă largă de domenii sectoriale, circumscrise Parteneriatului Strategic, care în luna decembrie va împlini 12 ani de la înfiinţare, transmite MAE.

Potrivit ministerului, pentru România, Turcia este al doilea partener comercial din afara UE şi prima destinaţie a exporturilor româneşti în afara Uniunii, anul trecut volumul schimburilor înregistrând aproape 9,6 miliarde de dolari, cu aproape 9% mai mult decât în anul 2021, volumul exporturilor româneşti în Turcia crescând cu aproape 14,5% faţă de aceeaşi an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici