BP: Costurile dezastrului au ajuns la 2,65 mld. dolari şi au depăşit pragul de 100 mil. dolari pe zi

BP a anunţat luni că a cheltuit în ultimele trei zile 300 milioane de dolari pentru remedierea dezastrului din Golful Mexic, atingând cota de 100 milioane de dolari pe zi pentru prima dată de la explozia platformei Deepwater Horizon şi aducând costurile totale la 2,65 miliarde de dolari.

13 afișări
Imaginea articolului BP: Costurile dezastrului au ajuns la 2,65 mld. dolari şi au depăşit pragul de 100 mil. dolari pe zi

BP: Costurile dezastrului au ajuns la 2,65 mld. dolari şi au depăşit pragul de 100 mil. dolari pe zi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cifrele prezentate luni de gigantul britanic includ costurile încercărilor de a opri deversarea, cheltuielile pentru remedierea pagubelor ecologice cauzate de petrolul scurs în apele oceanice şi compensaţiile plătite comunităţilor şi firmelor afectate.

BP a adăugat că este în grafic cu construcţia puţului de degrevare, care are rolul de a astupa puţul deteriorat la punctul în care pătrunde în zăcământul submarin. Puţul de degrevare ar trebui finalizat până la sfârşitul lunii august, potrivit proiectului BP, însă progresul a încetinit în ultimele zile.

Săptămâna trecută, puţul de degrevare avansa într-un ritm de circa 300 de metri pe zi, însă viteza construcţiei a încetinit la mai puţin de 30 de metri pe zi în weekend, odată ce proiectul s-a apropiat de puţul deteriorat şi operaţiunile au devenit mai dificile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici