Brazilia va expune inima monarhului care a declarat independenţa faţă de Portugalia în 1822

Inima monarhului portughez Dom Pedro I, care a declarat independenţa Braziliei faţă de Portugalia în urmă cu 200 de ani şi a fost numit „împărat” al Braziliei, a sosit luni din Portugalia şi va fi expusă în cadrul festivităţilor de aniversare a independenţei, potrivit Reuters.

470 afișări
Imaginea articolului Brazilia va expune inima monarhului care a declarat independenţa faţă de Portugalia în 1822

Inima a fost păstrată într-o urnă cu formaldehidă în oraşul portughez Porto de la moartea lui Pedro în 1834, în Portugalia, la vârsta de 35 de ani.

Guvernul portughez a fost de acord să împrumute inima Braziliei timp de trei săptămâni pentru celebrarea bicentenarului. Forţele aeriene braziliene au transportat-o cu avionul la Brasilia, unde a fost primită luni de ministrul apărării din această ţară.

Preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro va primi relicva marţi la palatul prezidenţial cu onoruri militare şi o salvă de tun, înainte de a o expune public la Ministerul de Externe până la Ziua Independenţei Braziliei, pe 7 septembrie.

Declaraţia de independenţă a lui Pedro faţă de Portugalia, care este aclamată de naţionaliştii brazilieni ca fiind naşterea ţării lor, a fost un act de sfidare împotriva tatălui său, regele portughez Joao al VI-lea.

Familia regelui portughez a fost escortată în siguranţă în Brazilia de către marina britanică în 1807, înainte ca forţele lui Napoleon să invadeze Portugalia. La întoarcerea la Lisabona în 1821, acesta l-a lăsat pe fiul său Pedro ca prinţ regent al Braziliei.

Inima lui Pedro a fost separată în 1834 şi păstrată într-o biserică din Porto, conform ultimei dorinţe a acestuia. Rămăşiţele sale au fost donate Braziliei în 1972 cu ocazia celei de-a 150-a comemorări a independenţei Braziliei şi sunt păstrate într-un muzeu din Sao Paulo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici