ATAC ARMAT la Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun: Cel puţin trei morţi şi numeroşi răniţi/ Macron l-a trimis în oraş pe ministrul de Interne. Autorităţile suspectează un act terorist | VIDEO

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs marţi seară în centrul oraşului Strasbourg, anunţă surse din cadrul Poliţiei franceze citate de cotidianul Le Figaro.

12573 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT la Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun: Cel puţin trei morţi şi numeroşi răniţi/ Macron l-a trimis în oraş pe ministrul de Interne. Autorităţile suspectează un act terorist | VIDEO

ATAC ARMAT la Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun: Cel puţin trei morţi şi numeroşi răniţi/ Macron l-a trimis în oraş pe ministrul de Interne. Autorităţile suspectează un act terorist | VIDEO

Potrivit unui nou bilanţ prezentat de Prefectura regiunii Bas-Rhin trei persoane au fost ucise şi alte 11 au fost rănite în atentatul care a avut loc marţi la ora locală 20:00 în apropierea târgului de Crăciun de la Strasbourg, cinci dintre acestea aflându-se în stare gravă, scrie Le Figaro.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat că trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite marţi seară în centrul oraşului, iar şase persoane se află în stare gravă.

Christophe Castaner a declarat, de asemenea: "Căutările continuă pentru prinderea individului".

Autorul atacului a fost condamnat în Franţa şi Germania pentru infracţiuni de drept comun. "El şi-a executat condamnările", spune Castaner.

Potrivit Ministerului de Interne, 350 de persoane au fost mobilizate pe teren, inclusiv 100 de persoane din poliţia judiciară, şi două elicoptere. Serviciile RAID, BRI, Operation Sentinel sunt pe teren. "Mijloace suplimentare" au fost trimise de guvern la Strasbourg, anunţă ministerul.

Emmanuel Macron "se va întâlni cu un mic consiliu de apărare miercuri, 12 decembrie, după Consiliul de Miniştri, dat fiind atacul de la Strasbourg", a anunţat Palatul Elysee.

În prezent, oraşul Strasbourg face obiectul unei reţele consolidate. Miercuri dimineaţă manifestaţiile vor fi interzise de prefecţi pentru a permite poliţiei să "se mobilizeze total", adaugă Christophe Castaner.

Potrivit Ministerului de Interne, "suntem în prezent în stare de urgenţă".

"Guvernul a decis să treacă la starea de urgenţă, prin întărirea controalelor la frontiere şi punerea în aplicare a unor controale mai ample în toate târgurile de Crăciun care au loc în Franţa pentru a evita riscul unor alte atacuri.Va exista, de asemenea, o mobilizare suplimentară a dispozitivelor forţelor de ordine pe întreg teritoriul francez ", anunţă acesta.

Sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi militari au fost mobilizaţi în centrul oraşului Strasbourg.

Bilanţul anunţat de autorităţi este de cel puţin doi morţi şi 11 răniţi, dintre care şapte sunt în stare gravă.

Autorităţile franceze continuă să îl caute activ pe presupusul autor al atacului. Este vorba de Chérif C., în vârsta de 29 de ani.

Poliţia a fost implicată într-un schimb de focuri cu autorul atacului şi se presupune că acesta este rănit.

Autorităţile susţin că individul figurează în baza de date a persoanelor suspecte şi că poliţia a vrut să îl aresteze preventiv marţi dimineaţă, dar agenţii nu l-au găsit la domiciliu.

Premierul Franţei, Édouard Philippe, a anunţat activarea celulei interministeriale de criză pentru suplimentarea măsurilor de securitate.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident şi a încheiat brusc o recepţie la care erau invitaţi parlamentari, desfăşurată la Palatul Élysée.

Macron l-a trimis la Strasbourg pe ministrul de Interne

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a trimis de urgenţă, marţi seară, pe ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, la Strasbourg.

"Preşedintele Republicii a fost informat în timp real despre evenimentele de la Strasbourg. Recepţia de la Palatul Élysée s-a încheiat, iar preşedintele l-a trimis la Strasbourg pe ministrul de Interne, Christophe Castaner", a comunicat Preşedinţia Franţei.

Poliţia franceză a transmis că autorul atacului armat a fost identificat, dar este în continuare în libertate.

Autorităţile franceze analizează ipoteza unui act terorist în cazul atacului din oraşul Strasbourg, anunţă surse citate de postul FranceInfo. "Este analizată ipoteza unui atac terorist", a declarat un oficial din cadrul Poliţiei franceze.

Situaţia este analizată de Parchetul antiterorist al Franţei în colaborare cu Parchetul din Strasbourg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici