Aleksei Navalnîi condamnat la închisoare. Sentinţa pronunţată de tribunalul din Moscova

  • Tribunalul va decide astăzi sentinţa în cazul lui Aleksei Navalnîi, disidentul rus care a fost închis pe 17 ianuarie, la revenirea sa în Rusia, după ce a fost otrăvit cu noviciok în luna august.
  • Alexei Chesnakov, un consultant politic de la Kremlin, a declarat pentru Telegram că ”întrebarea nu este dacă sau nu îl vor trimite în închisoare. Ştim că asta se va întâmpla”.
  • UPDATE: Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat şi a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.
8890 afișări
Imaginea articolului Aleksei Navalnîi condamnat la închisoare. Sentinţa pronunţată de tribunalul din Moscova

UPDATE: Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat şi a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare. 

O instanţă judiciară din Moscova a decis, marţi, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.

Tribunalul districtual Simonovski din Moscova a decis înlocuirea sentinţei de condamnare cu suspendare, din cauza încălcării termenilor condamnării şi a acţiunilor de perturbare a ordinii publice.

În acest context, instanţa judiciară a dispus anularea condamnării cu suspendare şi înlocuirea sentinţei cu o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, conform agenţiei RIA Novosti.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată prin apel de Aleksei Navalnîi în termen de zece zile. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu.

În cursul procesului, Aleksei Navalnîi a declarat că este vorba de o încercare a Administraţiei Vladimir Putin de a "provoca temeri pentru milioane de ruşi".

Nu fiţi trist, totul va fi bine ", i-a spus Navalny soţiei sale Yulia după ce a fost citit verdictul, a raportat Novaya Gazeta.

Susţinătorii lui Navalnîi anunţă că se adună în centrul Moscovei, piaţa Manejnaia, pentru a protesta.

UPDATE. 19:14: Judecătorul s-a întors acum în sala de judecată şi a început să emită verdictul.

Ştire iniţială

Tribunalul va decide astăzi sentinţa în cazul lui Aleksei Navalnîi, disidentul rus care a fost închis pe 17 ianuarie, la revenirea sa în Rusia, după ce a fost otrăvit cu noviciok în luna august.

Navalnîi, unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai preşedintelui Vladimir Putin, a fost arestat la intrarea în Rusia, sub acuzaţia că a încălcat termenii eliberării sale condiţionate, într-un dosar mai vechi. Navalnîi, pe de altă parte, îl acuză pe Putin că a ordonat otrăvirea sa. Kremlinul a negat orice implicare şi spune că de fapt Navalnîi este un aliat al CIA.

Înainte ca audierea lui Navalnîi să înceapă, el a ţinut să o felicite pe soţia sa, Yulia, care a participat la protestele din ultimele zile. Yulia a fost şi ea arestată duminică, alături de alţi 5.000 de protestatari, dar a fost eliberată în decurs de câteva ore.

La ieşirea din tribunal, reporterii Reuters au comunicat că sunt prezenţi în jur de 60 de susţinători, care au venit să îi fie alături lui Navalnîi în ziua procesului.

Alexei Chesnakov, un consultant politic de la Kremlin, a declarat pentru Telegram că ”întrebarea nu este dacă sau nu îl vor trimite în închisoare. Ştim că asta se va întâmpla. Adevărata întrebare este pentru cât timp. Şi când vor decide că vor să prelungească sentinţa”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici