British Airways îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii

Compania aeriană British Airways a anunţat că îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii, din cauza noilor îngrijorări privind intensitatea norului de cenuşă provocat de erupţia vulcanului islandez.

9 afișări
Imaginea articolului British Airways îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii

British Airways îşi anulează marţi toate zborurile pe distanţe scurte şi medii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania a adăugat că speră să îşi reia zborurile pe distanţe lungi după ora locală 16.00 (18.00, ora României), în eventualitatea unei redeschideri "complete şi permanente" a spaţiului aerian britanic.

Compania low-cost easyJet a anulat până la ora 16.00 GMT (19.00, ora României) toate zborurile în Europa de Nord, inclusiv Marea Britanie, dar le-a menţinut în sudul Europei.

Aşa cum a fost prevăzut, spaţiul aerian a fost redeschis marţi, la ora 06.00 GMT (09.00, ora României) în nordul Marii Britanii, dar situaţia rămâne foarte incertă, serviciile naţionale de trafic aerian (NATS) anunţând că erupţia s-a intensificat şi că un nou nor de cenuşă se îndreaptă către ţară.

Spaţiul aerian britanic este închis din 15 aprilie, la prânz (14.00, ora României), şi această interdicţie a fost prelungită de mai multe ori, ceea ce a dus la blocarea în străinătate a mii de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici