British Petroleum recuperează zilnic între 1.360 şi 3.000 de barili de petrol din Golful Mexic

Compania petrolieră BP a prezentat luni o nouă estimare a cantităţii de petrol recuperată din Golful Mexic, afirmând că pompează între 1.360 şi 3.000 de barili pe zi, în perioada 17-23 mai.

22 afișări
Imaginea articolului British Petroleum recuperează zilnic între 1.360 şi 3.000 de barili de petrol din Golful Mexic

British Petroleum recuperează zilnic între 1.360 şi 3.000 de barili de petrol din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joia trecută, BP anunţase că recupera circa 5.000 de barili pe zi. Însă vineri, John Curry, purtătorul de cuvânt al companiei britanice, anunţa o diminuare a cantităţii de petrol recuperate, la nivelul de 2.200 de barili pe zi. Oficialul BP a explicat această diferenţă prin faptul că fluxul petrolului fluctuează.

"Aşa cum am spus de la început, este foarte dificil să facem măsurători. În primul rând dorim să oprim scurgerile de petrol", subliniază Curry.

Compania British Petroleum a comunicat că analizează mijloacele de blocare a puţului de petrol şi de izolare a acestuia cu beton, precizând că o operaţiune în acest sens ar urma să înceapă în câteva zile.

La suprafaţă sunt în prezent 1.100 de nave implicate în recuperarea petrolului, până acum fiind colectată cantitatea de 243.000 de barili de lichid conţinând petrol. La această operaţiune sunt mobilizate 22.000 de persoane, iar costurile se ridică la 760 de milioane de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici