Bugetul ISIS a scăzut cu 30% faţă de anul trecut

Atacurile aeriene conduse de Statele Unite, precum şi de câştigurile teritoriale ale Rusiei şi Iranului împotriva ISIS, au tăiat bugetul lunar al Statului Islamic cu aproximativ 30% în ultimul an, scrie Bloomberg.

2140 afișări
Imaginea articolului Bugetul ISIS a scăzut cu 30% faţă de anul trecut

Bugetul ISIS a scăzut cu 30% faţă de anul trecut

Grupul terorist, care îşi câştiga aproximativ jumătate din venit din taxare şi confiscare, a pierdut 22% din teritoriul său din Irak şi Siria în ultimele 15 luni.

Aceasta a afectat puternic capacitatea grupului de a recruta noi soldaţi, de a-şi plăti susţinătorii existenţi şi de a furniza servicii de bază în zonele pe care le controlează.

”Statul Islamic este încă o forţă în regiune, dar scăderea de venituri este semnificativă şi este o provocare pentru grup pe termen lung. Sunt mult mai puţini oameni şi afaceri pe care au cum să le taxeze”, a anunţat Ludovico Carlino, un analist la IHS.

În timp ce petrolul reprezintă aproximativ 43% din venitul ISIS, producţia a scăzut la 21.000 de barili pe zi de la 33.000 de barili în vara lui 2015.


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici