Summit-ul G7 de la Hiroshima: Apel la accelerarea luptei contra ISIS şi la o lume fără arme nucleare

Miniştrii de Externe ai statelor care fac parte din grupul ţărilor puternic industrializate (G7) au făcut apel, luni, la "accelerarea" luptei împotriva reţelei Stat Islamic, pledând, de asemenea, pentru "o lume fără arme nucleare", în urma unei reuniuni care a durat două zile, în oraşul japonez Hiroshima.

1180 afișări
Imaginea articolului Summit-ul G7 de la Hiroshima: Apel la accelerarea luptei contra ISIS şi la o lume fără arme nucleare

Miniştrii statelor din G7 fac apel la accelerarea luptei contra SI şi la o lume fără arme nucleare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În faţa "ameninţării mondiale reprezentate de terorism", "susţinem în mod ferm dorinţa coaliţiei de a intensifica şi de a accelera lupta împotriva Stat Islamic în Irak şi Siria", au declarat miniştii celor mai mari şapte puteri occidentale într-un comunicat, potrivit Le Figaro.

Ei au mai pledat pentru "o lume fără arme nucleare", într-o declaraţie făcută la Hiroshima, în urma unei vizite istorice a secretarului de Stat american, John Kerry, la memorialul oraşului, devenit simbol ca urmare a atacului cu bombă atomică efectuat asupra sa.

"Ne reafirmăm angajamentul de a crea o lume mai sigură şi de a crea condiţiile pentru o lume fără arme nucleare ", au spus aceştia, făcând referire la provocări repetate, venite din partea Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici