Bulgarii vor să construiască un depozit de deşeuri radioactive la Kozlodui

Românilor li se cere părerea, până la 30 iunie, despre propunerea autorităţilor bulgare de a construi un depozit naţional de deşeuri radioactive în nordul Bulgariei, în zona localităţii Kozlodui, lângă centrala nucleară cu acelaşi nume, la 4 km de Dunăre.

296 afișări
Imaginea articolului Bulgarii vor să construiască un depozit de deşeuri radioactive la Kozlodui

Bulgarii vor să construiască un depozit de deşeuri radioactive la Kozlodui (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un număr de 14 primării din judeţul Dolj, situate în zona de monitorizare a centralei Kozlodui, au primit o notificare de la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Craiova în care este anunţată dezbaterea publică a "Raportului cu privire la impactul asupra mediului" în urma construirii depozitului de deşeuri de la Kozlodui.

Dezbaterea publică va fi organizată la Primăria Bechet, judeţul Dolj, în data de 7 iulie, la ora 16:00.

"Rezumatul netehnic al raportului privind impactul asupra mediului poate fi consultat la sediul primăriilor Bechet, Gighera, Ostroveni, Călăraşi, Dăbuleni, Sadova, Gângiova, Măceşu de jos, Măceşu de Sus, Bistreţ, Goicea, Bârca, Dobreşti şi Valea Stanciului, în zilele de luni-vineri între orele 8.30 şi 15.30", se mai arată în notificarea trimisă către primării.

În notificare se precizează şi două adrese de site unde pot fi consultate raportul privind impactul mediului şi rezumatul netehnic al raportului.

Locuitorii oraşului Bechet, aflat în zona de monitorizare, au fost deja convocaţi, prin intermediul unor afişe, pentru dezbaterea publică, potrivit primarului din Bechet. "Pe 7 iulie, dacă este cald şi frumos afară, vreau să ne strângem cu toţii în parcul din centrul oraşului. Dacă plouă, îi voi chema pe oameni la căminul cultural pentru dezbatere", a declarat pentru gândul Costel Tulitu, primarul localităţii Bechet.

Citeşte mai multe despre construirea unui depozit de deşeuri radioactive la graniţa cu România pe www.gandul.info.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici