Bush sugerează liderilor chinezi să se întâlnească şi să discute cu Dalai Lama

Preşedintele american George W. Bush şi-a susţinut miercuri intenţia de a participa la o ceremonie de decorare a lui Dalai Lama în faţa obiecţiilor Chinei şi a îndemnat Beijingul să deschidă calea dialogului cu liderul spiritual tibetan, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Bush sugerează liderilor chinezi să se întâlnească şi să discute cu Dalai Lama

Bush sugerează liderilor chinezi să se întâlnească şi să discute cu Dalai Lama

Dalai Lama va primi Medalia de Aur din partea Congresului, cea mai înaltă distincţie acordată de Congresul american unui civil, în cadrul unei ceremonii pe care China a denunţat-o cu fermitate ca fiind o "farsă" care va deteriora relaţiile dintre Beijing şi Washington.

Bush, care va participa la ceremonia de la Capitol Hill în cadrul primei apariţii publice a unui preşedinte american împreună cu Dalai Lama, a declarat că intenţionează să participe deoarece sprijină libertatea religioasă şi îl admiră pe călugărul tibetan, laureat al premiului Nobel pentru Pace.

"Am transmis în mod repetat poporului chinez că libertatea religioasă este în interesul naţiunii lor", a declarat preşedintele cu câteva ore înaintea ceremoniei. "Le-am spus de asemenea că este în interesul lor să se întâlnească cu Dalai Lama şi voi spune acelaşi lucru şi în cadrul ceremoniei care se va desfăşura astăzi în Congres", a precizat liderul american.

"Dacă ar fi să discute cu Dalai Lama ar constata că acesta este un om al păcii şi reconcilierii", a adăugat Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici