Camera Reprezentanţilor îl acuză pe Mike Pompeo de intimidarea martorilor

Liderii celor trei comisii din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite l-au acuzat marţi pe secretarul de Stat american Mike Pompeo că a încercat să intimideze martorii, adăugând că astfel de acţiuni sunt "ilegale şi constituie o dovadă de obstrucţionare", relatează Reuters.

244 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor îl acuză pe Mike Pompeo de intimidarea martorilor

Camera Reprezentanţilor îl acuză pe Mike Pompeo de intimidarea martorilor

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Eliot Engel, preşedintele Comisiei pentru Informaţii, Adam Schiff şi preşedintele Comisiei de Supraveghere, Elijah Cummings au făcut aceste afirmaţii printr-un comunicat publicat ca răspuns la declaraţiile făcute de Mike Pompeo.

Mike Pompeo a acuzat opoziţia democrată că încearcă să îi intimideze pe membrii Administraţiei Donald Trump în ancheta care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui.

"Orice efort de a intimida martorii sau de a îi împiedica pe aceştia să vorbească în Congres - inclusiv membrii Departamentului de Stat - este ilegal şi va constitui o dovadă de obstrucţionare a anchetei", se arată în comunicat.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici