Campania de imunizare face progrese în Madrid şi Insulele Canare. Spaniolii au început să se vaccineze şi noaptea

  • Madridul şi Insulele Canare sunt primele regiuni care au înfiinţat puncte de imunizare non-stop.
  • Locuitorii din Madrid, care au peste 38 de ani, pot să se programeze singuri la un spital ridicat pe timp de pandemie, dacă vor să primească serul anti-Covid
  • 85% dintre locuitorii Spaniei cred că vaccinarea este singura soluţie pentru depăşirea crizei sanitare.
262 afișări
Imaginea articolului Campania de imunizare face progrese în Madrid şi Insulele Canare. Spaniolii au început să se vaccineze şi noaptea

Campania de imunizare face progrese în Madrid şi Insulele Canare. Spaniolii au început să vaccineze şi noaptea

„Are mare succes această campanie. Oamenii sunt dornici să se vaccineze şi astfel pot să vină mult mai devreme decât dacă ar fi aşteptat să le vină rândul. Oamenii intră pe o parte şi doar cei care au programare. După ce intră se înregistrează se duc la punctele de vaccinare şi ies pe altă uşă.”, a spus Verónica Real, asistentă SUMMA 112.
 
Vaccinarea pe timpul nopţii va accelera campania până la 150 de programări pe săptămână la Madrid, dar nici alte regiuni nu stau pe loc. Autorităţile din Insulele Canare au creat un punct de vaccinare pe timpul nopţii în insula Tenerife. Au fost create 60 de posturi de imunizare cu ajutorul medicilor de familie, iar capacitatea a crecut cu 12 mii de imunizări pe zi.
 
„Vrem să mărim în fiecare zi numărul de vaccinaţi în Insulele Canare. Eram pregătiţi să administrăm 30 de mii de doze zilnic şi acum am depăşit această capacitate. Şi suntem capabili să atingem un nivel mai mare.”, a spus guvernatorul Insulelor Canare, Ángel Victor Torres.
 
Cel puţin 51% dintre spanioli au primit o singură doză, iar 16 milioane sunt protejaţi complet în faţa coronavirusului. 85% dintre locuitorii Spaniei cred că vaccinarea este singura soluţie pentru depăşirea crizei sanitare.
 
„Intenţia noastră este să ajungem la o imunizare de 70% în Canare înainte de finalul lunii iulie. Acesta este obiectivul.”, a mai spus Ángel Victor Torres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici