Canada: 15 centre de eliberare a vizelor sunt paralizate din cauza unei greve

Cincisprezece centre de eliberare a vizelor de la ambasadele şi consulatele canadiene şi-au încetat orice activitate, luni, negocierile salariale între agenţii serviciilor externe, între care diplomaţi canadieni, şi Guvernul federal eşuând.

185 afișări
Imaginea articolului Canada: 15 centre de eliberare a vizelor sunt paralizate din cauza unei greve

Canada: 15 centre de eliberare a vizelor sunt paralizate din cauza unei greve (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Începând de luni, pentru a convinge Guvernul că arbitrajul executor rămâne singurul mijloc responsabil de rezolvarea litigiului nostru, membrii Asociaţiei profesionale a agenţilor Serviciului Extern (Apase) îşi vor întrerupe toate serviciile până la noi ordine", a afirmat sindicatul funcţionarilor federali într-un comunicat.

Turiştii, studenţii şi lucrătorii nu vor mai putea fi primiţi pentru a solicita viză în ambasadele şi consulatele următoare: Paris, Londra, Moscova, Mexico, Beijing, Cairo, Abu Dhabi, Riyad, Ankara, Delhi/Chandigarh, Hong Kong, Shanghai, Manilla şi Sao Paulo.

Agenţii serviciului extern sunt în grevă de patru luni, dar este prima dată când îşi încetează activitatea în 15 centre în acelaşi timp, o modalitate pe care preşedintele asociaţiei, Tim Edwards, o consideră capabilă să "aibă un impact foarte puternic asupra economiei Canadei".

"Nu vom obţine absolut nicio plăcere din aceste măsuri de grevă şi din repercusiunile lor reale, grave şi tot mai mari asupra economiei canadiene", a subliniat Apase într-un comunicat.

Apase reprezintă 1.600 de agenţi ai serviciului extern activi şi la pensie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici