Canada vrea să anuleze un contract de vânzare de arme către Arabia Saudită

Canada caută mijloace de a se retrage dintr-o înţelegere pentru vânzarea de arme către Arabia Saudită, făcută în 2014, pe fondul acuzaţiilor privind implicarea regatului în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi şi în conflictul din Yemen, relatează site-ul postului France 24.

470 afișări
Imaginea articolului Canada vrea să anuleze un contract de vânzare de arme către Arabia Saudită

Canada vrea să anuleze un contract de vânzare de arme către Arabia Saudită

Trudeau a declarat că ar fi "extrem de dificil" să renunţe la contract, care a fost semnat de Administraţia anterioară.

Cu toate acestea, din cauza dovezilor privind implicarea unor oficiali saudiţi în asasinarea lui Khashoggi, Canada a anunţat sancţiuni împotriva a 17 persoane din Arabia Saudită.

"Uciderea unui jurnalist este complet inacceptabilă şi de aceea Canada, de la bun început, a cerut răspunsuri şi soluţii în acest sens", a declarat Trudeau.

"Am moştenit un contract în valoare de 15 miliarde de dolari canadieni, semnat de fostul premier Stephen Harper", a adăugat Trudeau.

Penalităţile pentru încălcarea contractului ar putea depăşi un miliard de dolari canadieni, a mai informat premierul Canadei.

Trudeau a fost criticat de către oponenţii politici şi de câţiva activişti pentru drepturile omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici