Casa Albă: Biden şi lideri ai ţărilor europene reafirmă susţinerea pentru Ucraina, inclusiv diplomatic

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi liderii unor ţări europene, inclusiv cancelarul german, Olaf Scholz, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au reafirmat, în conversaţia desfăşurată luni, susţinerea pentru Ucraina, inclusiv în eforturile diplomatice pentru un armistiţiu cu Rusia.

567 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Biden şi lideri ai ţărilor europene reafirmă susţinerea pentru Ucraina, inclusiv diplomatic

"Preşedintele Joseph R. Biden a vorbit astăzi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu premierul italian Mario Draghi şi cu Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Liderii au discutat despre preocupările grave referitoare la tacticile brutale utilizate de Rusia în Ucraina, inclusiv despre atacurile asupra civililor. Au evidenţiat sprijinul continuu pentru Ucraina, inclusiv prin furnizarea de asistenţă în materie de securitate bravilor ucraineni care îşi apără ţara de agresiunea rusă, precum şi despre asistenţa umanitară destinată milioanelor de ucraineni care au fugit de violenţe", anunţă Casa Albă, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Liderii au analizat recentele acţiuni diplomatice în sprijinul eforturilor Ucrainei de a ajunge la un acord de încetare a focului", subliniază Preşedinţia SUA.

Anterior, Guvernul Italiei a anunţat că premierul Mario Draghi, preşedintele SUA, Joseph Biden, cancelarul german Olaf Scholz, premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au reafirmat, în conversaţia desfăşurată luni, abordarea unitară în contextul crizei cu Rusia. "Liderii au reafirmat importanţa unităţii de intenţii şi acţiuni demonstrată în contextul războiului din Ucraina şi repercusiunilor acestuia. În contextul gravei urgenţe umanitare, liderii s-au angajat să coordoneze eforturile pentru a ajuta populaţia ucraineană care a fugit de conflict sau care este blocată în ţară", a subliniat Guvernul de la Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici