Casa Albă: Comentariile lui Trump la adresa evreilor americani au fost "antisemite" şi "insultătoare"

Comentariile recente ale lui Donald Trump, potrivit cărora evreii americani nu au lăudat suficient politicile sale faţă de Israel, au fost "insultătoare" şi "antisemite", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

1260 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Comentariile lui Trump la adresa evreilor americani au fost "antisemite" şi "insultătoare"

"Comentariile lui Donald Trump au fost antisemite, după cum ştiţi cu toţii, şi insultătoare atât pentru evrei, cât şi pentru aliaţii noştri israelieni", a declarat Jean-Pierre reporterilor, scrie Reuters.

Duminică, Trump a avertizat că evreii americani trebuie "să se adune" înainte de "a fi prea târziu!".

Donald Trump a sugerat o lipsă de loialitate din partea evreilor americani şi că aceştia au o dublă loialitate faţă de SUA şi faţă de Israel.

"Niciun preşedinte nu a făcut mai mult pentru Israel decât mine", a scris Trump înainte de a adăuga că este oarecum surprinzător faptul că "evanghelicii noştri minunaţi apreciază mult mai mult acest lucru decât oamenii de credinţă evreiască, în special cei care trăiesc în SUA".

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a declarat într-un interviu pentru CNN că "cred că îl pot învinge din nou pe Donald Trump" dacă ambii bărbaţi vor candida la preşedinţie în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici