Casa Albă confirmă că Rusia dezvoltă o armă anti-satelit, dar refuză să spună dacă este una nucleară

  • Casa Albă a declarat joi că a primit informaţii "îngrijorătoare" potrivit cărora Rusia dezvoltă o "capabilitate anti-satelit" avansată.
  • Astfel au fost confirmate rapoartele care au tras semnale de alarmă în Congresul american.
570 afișări
Imaginea articolului Casa Albă confirmă că Rusia dezvoltă o armă anti-satelit, dar refuză să spună dacă este una nucleară

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, a declarat că, deşi a fost limitat în dezvăluirea "naturii specifice a ameninţării", progresele Kremlinului nu reprezintă "o ameninţare imediată la adresa siguranţei nimănui".

Oficiali americani au declarat pentru Financial Times că Rusia depune eforturi pentru a plasa o armă nucleară în spaţiu care ar putea fi folosită pentru a dezactiva sateliţii americani. Kirby a refuzat însă să spună dacă această armă este "nucleară".

El a spus că această capabilitate ar fi o încălcare directă a Tratatului privind spaţiul cosmic din 1967, semnat de peste 100 de ţări, inclusiv SUA, Marea Britanie şi Rusia. Tratatul interzice semnatarilor să desfăşoare arme nucleare în spaţiu.

Kirby a avertizat că informaţiile au arătat că Rusia "dezvoltă" noul sistem anti-satelit şi încă nu este activ.

"Nu este vorba despre o armă care poate fi folosită pentru a ataca oameni sau pentru a provoca distrugeri fizice aici, pe Pământ", a adăugat el, precizând că preşedintele Joe Biden a fost "informat" despre situaţie şi că va continua să ia această chestiune "foarte în serios".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici