Casa Albă: Navele de război americane care tranzitează strâmtoarea Taiwan sunt în concordanţă cu politica americană

Traversarea a două nave de război americane duminică prin apele internaţionale din strâmtoarea Taiwan este "foarte coerentă" cu politica americană "o singură Chină" şi în căutarea unui Indo-Pacific liber şi deschis, a declarat un oficial de la Casa Albă.

809 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Navele de război americane care tranzitează strâmtoarea Taiwan sunt în concordanţă cu politica americană

"Acest lucru a fost planificat cu mult timp în urmă", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, la CNN, despre prima navigare a strâmtorii de către navele de război americane de când preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwanul la începutul acestei luni, ceea ce a înfuriat China, scrie Reuters.

Trecerea celor două nave este "în concordanţă cu politica noastră privind o singură China, foarte coerentă cu dorinţa noastră de a ne asigura că putem continua să lucrăm pentru un Indo-Pacific liber şi deschis", a spus el.

China revendică Taiwanul drept teritoriu propriu împotriva obiecţiilor guvernului ales democratic din Taipei. Din cauza vizitei neanunţate de ​​la începutul lunii august a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, Beijingul a lansat exerciţii militare în apropierea insulei drept represalii.

Statele Unite nu au relaţii diplomatice formale cu Taiwan, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra. China nu a exclus niciodată folosirea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici