Cazul avionului dispărut: Malaysia a cerut Statelor Unite să-i furnizeze echipamente submarine pentru continuarea căutărilor

Malaysia a cerut, vineri, Statelor Unite să-i furnizeze echipamente submarine de supraveghere pentru a continua căutările în vederea găsirii avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut acum două săptămâni.

1152 afișări
Imaginea articolului Cazul avionului dispărut: Malaysia a cerut Statelor Unite să-i furnizeze echipamente submarine pentru continuarea căutărilor

Cazul avionului dispărut: Malaysia a cerut Statelor Unite să-i furnizeze echipamente submarine pentru continuarea căutărilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei conversaţii telefonice, ministrul malaysian al Apărării, Hishammuddin Hussein, i-a cerut secretarului american al Apărării, Chuck Hagel, "ca Statele Unite să studieze posibilitatea de a furniza echipamente submarine de supraveghere", a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Şeful Pentagonului l-a asigurat pe omologul său malaysian că va "studia disponibilitatea şi utilitatea acestor tehnologii militare pentru o astfel de sarcină şi că îi va da un răspuns cât mai curând posibil", a adăugat purtătorul de cuvânt, într-un comunicat.

Hishammuddin Hussein i-a mulţumit lui Chuck Hagel pentru ajutorul oferit de Forţele Navale americane în eforturile de căutare a avionului dispărut.

Zborul MH370 care asigura legătura Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord - dintre care două treimi chinezi -, a dispărut la scurt timp după decolare, sâmbătă, 8 martie, la ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României). La jumătatea drumului, între coastele Malaysiei şi Vietnamului, avionul şi-a schimbat direcţia de zbor, către vest, în sens opus planului prevăzut iniţial, iar sistemele de comunicaţie au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malaysiene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici