Noi mărturii privind LOCUL unde ar putea fi avionul dispărut: "Zbura atât de jos că puteam să văd clar uşile"

Poliţia din Maldive examinează mărturiile postate pe un site de ştiri local, potrivit cărora locuitorii au văzut "un avion mare care zbura la altitudine joasă în ziua misterioasei dispariţii a zborului MH370.

30662 afișări
Imaginea articolului Noi mărturii privind LOCUL unde ar putea fi avionul dispărut: "Zbura atât de jos că puteam să văd clar uşile"

Dispariţia aeronavei Malaysia Airlines: Poliţia din Maldive verifică mărturiile locuitorilor unei insule cu privire la avionul dispărut

UPDATE 13:20 - Radarele din Maldive nu au detectat nicio urmă a zborului MH370

Nicio urmă a zborului MH370 nu a fost detectată de către radarele din Insulele Maldive, unde autorităţile continuă să verifice mărturii despre trecerea unui avion mare la altitudine joasă în ziua dispariţiei avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines.

Poliţia din Maldive a anunţat marţi că examina mărturiile publicate de un site local de ştiri, potrivit căruia locuitori au văzut "un avion mare zburând la altitudine joasă" pe 8 martie, ziua dispariţiei misterioase a zborului MH370.

Însă forţele armate din Maldive au anunţat miercuri că radare din această ţară nu au detectat vreo urmă a Boeingului 777 aparţinând Malaysia Airlines.

"Pe baza verificărilor efectuate până în prezent, radarele militare din ţară nu au relevat nicio urmă a zborului MH370", anunţă Maldives National Defence Force (MNDF) într-un comunicat.

Date provenind de la radare civile de pe aeroporturi din ţară au fost "analizate", de asemenea, dar nu au relevat "vreo informaţie despre zbor", se arată în comunicat.

Poliţia şi Autoritatea Aviaţiei Civile au anunţat, fiecare în parte, că o anchetă aprofundată este în curs şi că speră să obţină primele rezultate până la sfârşitul zilei de miercuri.

"Ne uităm la tot ceea ce înseamnă date de la radare şi date de la controlul traficului aerian", a declarat directorul Autorităţii Aviaţiei Civile din Maldive Hussain Jaleel, pentru AFP.

Într-un comunicat postat marţi seara, poliţia a anunţat că examinează informaţiile de pe un site de Internet al presei locale, Haveeru, potrivit căruia locuitorii au văzut un avion mare care survola o insulă izolată a arhipelagului, Kuva Huvadhoo, la 8 martie.

"Poliţia analizează informaţiile din presă care arată că un avion care zbura la altitudine joasă a fost văzut deasupra Kuda Huvadhoo", potrivit acestui comunicat.

Mai multe piste false au fost deja explorate după mărturiile oamenilor care afirmau că au văzut avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines dispărut misterios cu 239 de persoane la bord. Avionul a decolat din Kuala Lumpur sâmbătă, 8 martie, ora 00.41 (vineri, 18.41 ora României) în direcţia Beijing.

Martorii oculari citaţi de site-ul Haveeru afirmă că au văzut un avion cu benzi roşii îndreptându-se către punctul sudic al arhipelagului.

"Nu am văzut niciodată un avion zburând la o altitudine aşa de joasă deasupra insulei noastre. Am văzut hidravioane, dar acesta nu era aşa ceva. Puteam chiar să văd clar uşile", declară una dintre persoanele citate de site.

Jurnalistul site-ului Farah Ahmed a declarat că a strâns mai multe declaraţii similare.

"Aceste persoane au auzit mai întâi un zgomot puternic făcut de un avion care zbura neobişnuit de jos şi au ieşit să îl vadă", a declarat jurnalistului prin telefon pentru AFP, din capitala Maldive, Male, de unde decolează şi aterizează în fiecare zi zeci de avioane ce transportă turişti.

Dispariţia avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines mobilizează eforturile a peste 25 de ţări în regiuni vaste ale lumii: din nordul Thailandei în Asia Centrală pentru coridorul nordic (care acoperă o parte din China), din Indonezia în sudul Oceanului Indian pentru coridorul sudic.

Insulele Maldive sunt situate departe de zonele de căutare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici