Ce cred ruşii despre preşedintele Dmitri Medvedev

Cetăţenii ruşi apreciază că preşedintele Dmitri Medvedev, care a împlinit 46 de ani miercuri, este un profesionist proactiv şi inteligent, se arată într-un sondaj de opinie, citat de RIA Novosti.

230 afișări
Imaginea articolului Ce cred ruşii despre preşedintele Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Centrului rus de Opinie publică, 56 la sută dintre respondenţi cred că preşedintele Rusiei este inteligent, 39 la sută afirmă că este energic şi 36 la sută îl consideră profesionist.

Valeri Fiodorov, directorul centrului, a declarat că Medvedev are o reputaţie veche, iar atitudinea oamenilor faţă de el nu s-a schimbat aproape deloc de când a devenit preşedinte în 2008.

Doar 6 la sută dintre cei chestionaţi cred că preşedintelui îi lipseşte determinarea, iar 5 la sută îl descriu ca limitat, neprofesionist şi necinstit.

Potrivit sondajului, 11 la sută cred că scopul lui Medvedev este să îmbunătăţească nivelul de trai, 10 la sută cred că politica sa vizează revigorarea Rusiei, iar un procent (faţă de 6 procente anul trecut) crede că încearcă să promoveze democraţia.

De asemenea, 30 la sută dintre respondenţi au lăudat progresele lui Medvedev ca preşedinte, iar 7 la sută au spus că principalele sale succese sunt reformele sociale, inclusiv în sănătate şi educaţie. Însă 23 la sută au apreciat că Medvedev nu a realizat nimic de când este preşedinte.

Sondajul a fost realizat la 3 şi 4 septembrie pe un eşantion de 1.600 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici