Ce spune Kremlinul despre ruşii reţinuţi în Belarus. Aceştia urmau să ajungă la Istanbul

  • Secretarul de presă al preşedintelui rus spune că ruşii sunt angajaţii unei companii de securitate privată şi se aflau în tranzit
  • Ruşii ar fi avut bilete spre Istanbul, însă au ratat zborul
  • „Cu toate astea, sperăm şi suntem convinşi că, în viitorul apropiat, colegii noştri din Belarus vor face lumină în acest caz şi îi vor elibera", adaugă Peskov
949 afișări
Imaginea articolului Ce spune Kremlinul despre ruşii reţinuţi în Belarus. Aceştia urmau să ajungă la Istanbul

Dmitri Peskov şi Vladimir Putin

                                                                                                                                                                                                Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, spune că ruşii reţinuţi în Belarus sunt angajaţii unei companii de securitate privată. Totodată, acesta a menţionat că ei se aflau în tranzit şi au mai rămas în ţară doar pentru că au ratat zborul, scrie Ria Novosti. 
 
„În ceea ce priveşte informaţiile despre motivul şederii acestor cetăţeni, acum putem spune cu certitudine că se aflau în tranzit în Belarus. Ei trebuiau să ajungă într-o altă ţară, iar şederea lor nu are nicio legătură cu Belarusul în sine sau cu afacerile din Belarus. Asupra lor nu au fost găsite obiecte ilegale şi nu au comis nicio infracţiune", a spus el, subliniind că ruşii aveau bilete spre Istanbul. 

Potrivit lui Peskov, Moscova este îngrijorată de faptul că Minsk nu a justificat reţinerea ruşilor şi nu le-a dat acces consular. Asta în timp ce ieri KGB-ul din Belarus a susţinut că ruşii ar fi membrii grupului militar privat Wagner.

„Cu toate astea, sperăm şi suntem convinşi că, în viitorul apropiat, colegii noştri din Belarus vor face lumină în acest caz şi îi vor elibera", adaugă el.

Acum două zile, agenţia de presă Belta a scris că forţele de securitate din Belarus au primit informaţii despre sosirea a peste 200 de persoane în ţară „pentru a destabiliza situaţia din timpul campaniei electorale”. Ulterior, au anunţat reţinerea a 33 de cetăţeni ruşi pe care i-au numit „mercenari ai companiei militare private din Wagner.” 

Potrivit secretarului de stat al Consiliului de Securitate din Belarus, Andrei Ravkov, a fost deschis un dosar penal în baza unui articol privind pregătirea unor acte de terorism. Inculpaţii riscă până la 20 de ani de închisoare.
 
Analiştii politici ruşi acuză că reţinerea ruşilor are o miză electorală, în timp ce Belarusul vorbeşte de o încercare de a destabilizarii situaţiei din timpul campaniei electorale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici