Cei 71 de refugiaţi găsiţi morţi într-un camion au decedat în Ungaria şi nu în Austria, arată o anchetă iniţială

Cei 71 de refugiaţi care au fost găsiţi morţi săptămâna trecută într-un camion, în Austria, au murit în timpul călătoriei în Ungaria, relevă vineri o anchetă iniţială, relatează DPA în pagina electronică.

356 afișări
Imaginea articolului Cei 71 de refugiaţi găsiţi morţi într-un camion au decedat în Ungaria şi nu în Austria, arată o anchetă iniţială

Cei 71 de refugiaţi găsiţi morţi într-un camion au decedat în Ungaria şi nu în Austria, arată o anchetă iniţială (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

"Presupunem că asfixia a avut loc într-o scurtă perioadă de timp", a declarat Hanspeter Doskozil, şeful poliţei locale.

Doskozil a estimat că cei 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, au murit în decurs de aproximativ o jumătate de oră.

Ancheta sugerează că autoutilitara frigorifică a plecat de la Budapesta săptămâna trecută şi a fost sigilată ermetic, dar sistemul de răcire nu a fost pornit.

Astfel, Ungariei îi revine să formuleze acuzaţiile de crimă împotriva persoanelor suspectate de introducerea imigranţilor în camion.

Sute de mii de oameni se îndreaptă către Europa, dinspre Orientul Mijlociu şi Africa, iar marea majoritate fug din calea războiului din Siria.

În contextul în care traversarea Uniunii Europene este dificilă fără vize, iar mulţi vor să ajungă în ţări bogate ca Germania, refugiaţii sunt exploataţi de grupări infracţionale şi traficanţi de persoane în drumul lor către Europa de Vest.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici