Cel mai activ vulcan din Europa erupe. Zborurile din zonă au fost perturbate

Muntele Etna, considerat cel mai activ vulcan din Europa a început să erupă. Mai multe zboruri din Sicilia au fost suspendate, potrivit Sky News.

1079 afișări
Imaginea articolului Cel mai activ vulcan din Europa erupe. Zborurile din zonă au fost perturbate

Cel mai activ vulcan din Europa erupe. Zborurile din zonă au fost perturbate

Vulcanul italian are o înălţime de 3.330 de metri. Etna este cel mai înalt şi cel mai activ vulcan din Europa. Vulcanul sicilian a început să erupă în timpul nopţii, au anunţat oficialii italieni.

Fluxul de lavă s-a diminuat înainte de ivirea zorilor, însă din unul dintre cratere a ieşit cenuşă şi pe parcursul zilei.

Ca urmare, autorităţile au fost nevoite să ia măsuri, cele mai afectate fiind companiile de transport aerian. Niciun avion nu va ateriza sau decola de la Catania, o destinaţie turistică populară, până la ora 20.00. Numeroase curse au fost anulate întârziate sau deviate către alte aeroporturi de pe insulă.

Mai multe străzi din oraş au fost acoperite de cenuşă, iar edilii au interzis utilizarea motocicletelor şi a bicicletelor timp de 48 de ore. De asemenea, şoferilor li s-a recomandat să nu circule cu mai mult de 30 km/h.

Ultima erupţie majoră a Etnei a avut loc în 1992.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici