Cel mai cunoscut traficant de arme din Rusia va candida la alegerile locale pentru un partid de extremă dreaptă

  • Proaspăt eliberat în urma unui schimb de prizonieri, Viktor Bout va candida la alegerile locale din Rusia pe lista unui partid de extremă dreapta
  • Bout s-a alăturat public Partidului Liberal Democrat (LDPR) după întoarcerea sa în patria mamă
  • Fostul traficant a fost nominalizat pentru a candida pentru un loc în adunarea legislativă a regiunii Ulyanovsk din centrul Rusiei
657 afișări
Imaginea articolului Cel mai cunoscut traficant de arme din Rusia va candida la alegerile locale pentru un partid de extremă dreaptă

Sursa foto: Hepta

Viktor Bout, numit cândva „comerciantul morţii” de către Statele Unite, a ispăşit 10 ani dintr-o pedeapsă de 25 în închisorile din SUA, sub acuzaţia de trafic de arme, până la eliberarea sa în schimbul de prizonieri cu Brittney Griner,  medaliată olimpic cu aur la baschet şi încarcerată în Rusia pentru deţinere de stupefiante.

Bout a fost nominalizat să candideze pe listele Partidului Liberal Democrat (LDPR) pentru a obţine un loc în adunarea legislativă a regiunii Ulyanovsk din centrul Rusiei. Fostul traficant s-a alăturat public LDPR după întoarcerea sa în Rusia. În ciuda numelui său, LDPR are opinii de extremă-dreapta, ultra-naţionaliste şi sprijină ferm invadarea Ucrainei de către preşedintele Vladimir Putin.

LDPR i-a oferit anterior o casă lui Andrei Lugovoi, care este căutat în Marea Britanie pentru uciderea în 2006 a fostului ofiţer KGB şi critic al lui Putin, Alexander Litvinenko. Lugovoi este membru LDPR în parlamentul naţional al Rusiei din 2007.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici