Cel mai mare avion din lume, distrus în timpul războiului din Ucraina, va fi reconstruit

Cel mai mare avion din lume, distrus de ruşi în timpul războiului din Ucraina, va fi reconstruit de ingineri. Este vorba despre avionul cargo Antonov An-225.

3017 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare avion din lume, distrus în timpul războiului din Ucraina, va fi reconstruit

Cel mai mare avion din lume, distrus în timpul războiului din Ucraina, va fi reconstruit

Ucrainenii au confirmat existenţa planurilor de reconstrucţie a celui mai mare avion comercial din lume. Antonov AN-225 a fost distrus la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Aeronava masivă, poreclită „Mriya" (vis în limba ucraineană n.r.), a fost atacată la baza sa din Hostomel, lângă Kiev, în februarie.

„Este posibil ca Rusia să ne fi distrus Mriya. Dar nu vor putea niciodată să distrugă visul nostru de a avea un stat european puternic, liber şi democratic. Vom învinge!" a scris atunci pe Twitter ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

Acum, producătorii săi au anunţat pe Twitter că planurile de reconstrucţie a aeronavei sunt deja în curs de desfăşurare, potrivit CNN.

Inginerii estimează că operaţiunea va costa peste 500 de milioane de euro.

Compania a mai anunţat că are deja aproximativ 30% din componentele necesare pentru a construi un nou aparat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici