Cel mai tânăr echipaj de astronauţi din istoria Chinei se îndreaptă spre staţia spaţială

Cel mai tânăr echipaj de astronauţi chinezi din istorie a plecat joi spre staţia spaţială chineză. Cei trei astronauţi au decolat la bordul unei rachete Long March-2F de la Centrul de lansare a sateliţilor Jiuquan din nord-vestul Chinei, scrie Reuters.

726 afișări
Imaginea articolului Cel mai tânăr echipaj de astronauţi din istoria Chinei se îndreaptă spre staţia spaţială

Cel mai tânăr echipaj de astronauţi din istoria Chinei se îndreaptă spre staţia spaţială

La conducerea misiunii de şase luni se află fostul pilot al forţelor aeriene Tang Hongbo, în vârstă de 48 de ani, care a participat la prima misiune cu echipaj către staţia spaţială în 2021.

Întoarcerea sa la avanpostul Tiangong, a stabilit, de asemenea, un nou record pentru cel mai scurt interval între două misiuni spaţiale.

Din echipajul Shenzhou-17 mai fac parte Tang Shengjie, în vârstă de 33 de ani, şi Jiang Xinlin, în vârstă de 35 de ani, ambii călătorind pentru prima dată în spaţiu.

Astronauţii de pe Shenzhou-17 vor înlocui echipajul Shenzhou-16, care a ajuns la Tiangong la sfârşitul lunii mai.

Echipajul Shenzhou-16, format din astronautul veteran Jing Haipeng, Zhu Yangzhu şi Gui Haichao, este programat să se întoarcă pe Pământ la 31 octombrie.

Shenzhou-17 marchează cea de-a 12-a misiune cu echipaj al Chinei de la zborul solitar în spaţiu al lui Yang Liwei în octombrie 2003, primul cetăţean chinez în spaţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici