Cel puţin 100.000 de militari japonezi participă la operaţiuni de salvare

Circa 100.000 de militari japonezi sunt mobilizaţi pentru operaţiuni de salvare după cutremurul de vineri, după ce Guvernul a decis dublarea efectivelor armatei implicate în misiuni de găsire a supravieţuitorilor.

35 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 100.000 de militari japonezi participă la operaţiuni de salvare

Cel puţin 100.000 de militari japonezi participă la operaţiuni de salvare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Apărării, Toshimi Kitazawa, a declarat că premierul Naoto Kan a ordonat "dublarea la 100.000 a efectivelor Forţelor de autoapărare" pentru zonele afectate de cutremur şi de valurile seismice generate de acesta.

Catastrofa s-a soldat cu cel puţin 1.800 de morţi şi dispăruţi, conform unui bilanţ provizoriu realizat de AFP pe baza datelor poliţiei şi informaţiilor de presă.

Armata japoneză beneficiază de asistenţă din partea forţelor navale americane, care au trimis în regiune portavionul Ronald Reagan, ancorat începând de duminică în largul coastelor japoneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici