Cel puţin 115 cadavre găsite la o casă funerară "verde" din Colorado

Cel puţin 115 cadavre au fost găsite la o casă funerară "verde" din Colorado, investigată pentru manipularea necorespunzătoare a trupurilor neînsufleţite.

421 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 115 cadavre găsite la o casă funerară "verde" din Colorado

Sursa foto: AP

Casa funerară Return to Nature Funeral Home din Penrose, Colorado, a efectuat înmormântări "verzi", fără substanţe chimice de îmbălsămare sau sicrie metalice, scrie Associated Press.

Investigaţia s-a axat pe o clădire deţinută de casa funerară, unde localnicii au raportat un miros urât înainte ca poliţia să se implice.

Poliţiştii au fost chemaţi la clădirea cu un singur etaj marţi seară, pntru un „incident suspect”. Anchetatorii Biroului şerifului din comitatul Fremont s-au întors a doua zi cu un mandat de percheziţie şi au găsit trupurile neînsufleţite depozitate necorespunzător.

Autorităţile au declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu consideră că nu există vreun risc pentru sănătatea publică. Acestea au refuzat să descrie în detaliu scena din interior.

"Nu este clar dacă a fost comisă o infracţiune, acesta este un punct central al anchetei", a declarat Vikki Migoya, purtător de cuvânt al FBI.

Anchetatorii au luat legătura cu operatorii de la casa funerară şi aceştia au cooperat, a declarat Cooper.

Penrose este un oraş cu aproximativ 3.000 de locuitori.

Saci de gunoi puteau fi văzuţi în faţa intrării în clădirea companiei, cu două vehicule ale forţelor de ordine parcate în faţă. Banda galbenă a poliţiei a izolat zona şi se simţea un miros putred.

Conform legii din Colorado, înmormântările ecologice sunt legale, dar etica cere ca orice cadavru care nu este îngropat în 24 de ore să fie refrigerat corespunzător.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici