Cel puţin 15 morţi în urma unei tornade în statul Oklahoma

O tornadă puternică a provocat moartea a cel puţin 15 persoane în statul american Oklahoma, a anunţat miercuri presa locală.

229 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi în urma unei tornade în statul Oklahoma

Cel puţin 15 morţi în urma unei tornade în statul Oklahoma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul The Oklahoman a precizat că tornada a afectat oraşul Lone Grove în jurul orei locale 7.30 (3.30, ora României).

Serviciul meteorologic american a precizat că două persoane au fost ucise în Lone Grove în urma trecerii tornadei, care a provocat distrugeri importante în oraş. Agenţia meteo a confirmat producerea a patru tornade în statele Oklahoma şi Texas şi a emis noi avertismente pentru estul statul Oklahoma.

Şeriful din comitatul Carter, Ken Grace, a declarat că, deşi nu au fost localizaţi toţi locuitorii din Lone Grove, a fost nevoit să suspende operaţiunile de căutare până dimineaţă. "Este prea periculos", a spus Grave, afirmând că multe cabluri de înaltă tensiune au fost doborâte de tornadă. "Nu vrem să creştem şi mai mult numărul răniţilor", a adăugat el.

Un reprezentant al poliţiei a declarat pentru The Oklahoman că familii întregi au fost ucise într-un parc de rulote din oraş. "Mi-e foarte teamă de ceea ce ar putea aduce ziua", a spus el.

În urma trecerii tornadei, mai mult de 29.000 de locuitori din Oklahoma au fost debranşaţi de la reţeaua de distribuţie a electricităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici