Cel puţin 156 de morţi în urma atacurilor de la Bombay

Bilanţul atacurilor teroriste din Bombay a ajuns la 156 de morţi şi cel puţin 327 de răniţi, relatează CNN, în timp ce luptele continuă pentru eliberarea unor locaţii ocupate încă de terorişti.

16 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 156 de morţi în urma atacurilor de la Bombay

Cel puţin 156 de morţi în urma atacurilor de la Bombay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele speciale indiene controlează o mare parte a centrului evreiesc Nariman House, însă soarta ostaticilor nu se cunoaşte. De asemenea, încă nu se ştie dacă teroriştii au fost deja neutralizaţi sau nu.

Poliţia a anunţat că a fost eliberat Hotelul Oberoi/Trident, unde au fost găsite 30 de cadavre.

Cu toate acestea, luptele continuă la Hotelul Taj Mahal Palace, unde încă există cel puţin un terorist în viaţă.

Asalt de comando asupra centrului evreiesc din Bombay

Cel puţin 17 militari din forţele speciale au ajuns, la bordul unui elicopter, la Centrul evreiesc din Bombay, unde militanţi înarmaţi reţin încă, vineri dimineaţa, mai mulţi ostatici şi unde au fost auzite noi explozii şi focuri de armă.

Un elicopter a adus două grupuri de militari pe acoperişul clădirii, ei ocupând poziţii pe scările şi balcoanele exterioare ale clădirii.

AFP precizează că nu este clar dacă militarii sunt indieni sau israelieni.

Din interiorul clădirii au fost auzite mai multe explozii, după ce casele din apropiere au fost evacuate.

Centrul evreiesc, aflat în complexul rezidenţial şi de birouri Nariman House, este una dintre numeroasele ţinte atacate miercuri seara de grupuri de bărbaţi înarmaţi. În clădire se află un centru de rugăciune evreiesc şi un centru de studii evreieşti al comunităţii Chabad.

Surse oficiale au declarat că trei bărbaţi înarmaţi reţin în continuare în clădire ostatici israelieni, al căror număr nu este cunoscut încă. Serviicile de securitate indiene au anunţat că şapte persoane au ieşit din clădire joi seara.

Poliţia a descoperit 24 de cadavre la hotelul Oberoi, asupra căruia a preluat controlul

Poliţia a descoperit vineri 24 de cadavre în incinta hotelului Oberoi din Bombay, asupra căruia a preluat controlul, după o intervenţie împotriva teroriştilor înarmaţi, a afirmat comandantul poliţiei din Bombay, adăugând că operaţiunea s-a încheiat

"Am descoperit 24 de cadavre. Operaţiunea s-a încheiat la hotelul Oberoi. Doi terorişti au fost ucişi. Credem că nu mai sunt terorişti" în interiorul clădirii, a declarat comandantul poliţiei, Hassan Gafoor.

"Şase alte cadavre au fost descoperite joi, totalizând 30" de cadavre, a adăugat Gafoor.

Acesta nu a precizat dacă cei 30 de morţi au fost incluşi în bilanţul de 156 de morţi, comunicat vineri de către poliţie.

În total, circa 200 de persoane au fost salvate din hotelul de lux aflat sub asediu.

Comandantul Gărzii Naţionale indiene, J.K. Dutt, anunţase anterior că hotelul Oberoi/Trident se afla sub controlul poliţiei.

Poliţia a mai anunţat că cel puţin 93 de persoane, în majoritate cetăţeni străini, au fost eliberate vineri de la hotelul Oberoi/Trident.

Ostaticii, inclusiv un bebeluş, au fost conduşi către o dubă a poliţiei, potrivit AFP.

Forţele de poliţie au precizat că efectuează în continuare inspecţii în hotel, dar că "toate dispozitivele explozive au fost dezamorsate".

Oberoi/Trident este un hotel de lux din Bombay care a fost vizat miercuri de atacuri teroriste, urmate de luări de ostatici.

Celălalt atac comis la Taj Mahal, a fost eliberat aproape în totalitate vineri dimineaţă, potrivit forţelor indiene de securitate.

Schimburi de focuri au putut fi auzite în zona hotelului, potrivit AFP. Potrivit poliţiei, un bărbat înarmat se afla în continuare în clădire.

Operaţiunea forţelor de securitate care vizează anihilarea teroriştilor înarmaţi de la centrul evreiesc Nariman House este în desfăşurare, a adăugat Garfoor.

Cel puţin doi ostatici ar putea fi în continuare în hotelul Taj Mahal

Un bărbat înarmat ar putea deţine în continuare cel puţin doi ostatici în interiorul hotelului Taj Mahal, la peste 36 de ore după atacul asupra acestui hotel de către extremişti islamişti, a declarat un oficial din armată.

"Au existat contacte cu un terorist, s-a confirmat. El se deplasează între două etaje", a declarat locotenent-generalul S. THamburaj, oficial militar.

"Am auzit vocea unei femei şi a unui bărbat, deci este posibil ca teroristul să mai deţină cel puţin doi ostatici", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici