Cel puţin 25 de persoane au murit în Sudanul de Sud în urma unei dispute privind terenurile agricole

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise în Sudanul de Sud după ce tineri din două comunităţi vecine din nordul ţării s-au certat din cauza unei linii de frontieră, au anunţat autorităţile sudaneze, potrivit Reuters.

324 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 25 de persoane au murit în Sudanul de Sud în urma unei dispute privind terenurile agricole

Violenţa este endemică în unele părţi din Sudanul de Sud, unde ciocnirile declanşate de disputele privind zonele de păşunat, apa, terenurile agricole şi alte resurse escaladează frecvent.

În ultimul incident de acest tip, tineri înarmaţi din comunitatea Twic din statul Warrap, i-au atacat pe locuitorii oraşului vecin Abyei.

„Acel atac armat a dus la ... 15 persoane care au murit din partea Twic", a declarat, pentru Reuters ,Ariech Mayar Ariech, un deputat care reprezintă statul Warrap în parlamentul naţional.

Alte 12 persoane au fost ucise în rândul locuitorilor din Abyei, inclusiv două femei şi un copil, a spus Deng Ajak, un oficial al administraţiei locale.

Ambele părţi au puncte de vedere diferite cu privire la locul în care se află linia de demarcaţie care separă cele două comunităţi.

„Situaţia este îngrijorătoare ... Este foarte tensionată. Există prea multă ură între aceste două comunităţi surori", a declarat Ariech, avertizând că violenţele ar putea escalada din nou dacă disputa nu este rezolvată.

În februarie, tineri înarmaţi din Twic au lansat atacuri asupra locuitorilor din Abyei. Mai multe persoane au fost ucise şi câteva case au fost incendiate.

În Sudanul de Sud a izbucnit un război civil la scurt timp după ce şi-a declarat independenţa faţă de Sudan în 2011. Un acord de pace a fost semnat în urmă cu trei ani, dar prevederile acestuia sunt încălcate frecvent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici