Cel puţin 36 de morţi în nordul Chinei, în urma unei coliziuni între un autobuz şi o cisternă

Cel puţin 36 de persoane au murit duminică în urma unei coliziuni între un autobuz şi o cisternă care transporta metanol, pe o autostradă, în nordul Chinei, a anunţat o sursă oficială.

291 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 36 de morţi în nordul Chinei, în urma unei coliziuni între un autobuz şi o cisternă

Cel puţin 36 de morţi în nordul Chinei, în urma unei coliziuni între un autobuz şi o cisternă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cele două vehicule au luat foc în urma coliziunii, care a avut loc duminică dimineaţa la Yanan, în provincia Shaanxi, pe autostrada Baotou-Maoming, care traversează China de la nord la sud, asigurând legătura între provincia sudică Guangdong şi Mongolia interioară.

Poliţia a anunţat iniţial 28 de morţi, însă doar trei dintre cei 39 de pasageri de la bordul autobuzului cu etaj par să fi supravieţuit. Ei au fost spitalizaţi.

"Bilanţul confirmat este de 36 de morţi", a declarat pentru AFP un oficial în domeniul comunicării din oraşul Yanan.

Yue Jiuxiang, un oficial din cadrul Poliţiei Rutiere, însărcinată cu operaţiunile de salvare, a precizat că autobuzul a plecat de la Baotou cu destinaţia Xian, capitala Shaanxi, aflat la o distanţă de 11.000 de kilometri.

"Imediat după coliziune, autobuzul a luat foc", a declarat Yue Jiuxiang pentru postul public de televiziune China Central Television. "Partea din faţă a autobuzului a fost grav avariată. Iar majoritatea pasagerilor dormeau. Din acest motiv au murit atât de multe persoane", a apreciat el.

Drumurile din China sunt considerate între cele mai periculoase din lume. Aproximativ 200 de persoane sunt ucise zilnic pe aceste drumuri, potrivit statisticilor oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici