Cel puţin 50 de morţi după naufragiul unui feribot în India

Cel puţin 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un feribot supraîncărcat a naufragiat, sâmbătă, în estul Indiei, iar numeroşi alţi pasageri sunt în continuare dispăruţi, potrivit unui bilanţ furnizat luni de autorităţile locale.

51 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 50 de morţi după naufragiul unui feribot în India

Cel puţin 50 de morţi după naufragiul unui feribot în India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ precedent menţiona 35 de morţi.

"Am găsit 30 de cadavre în cursul zilei de luni, astfel că numărul total al morţilor ajunge la 50. Ne temem că alte cadavre sunt sub navă", a declarat un membru al guvernului local, Kanti Ganguly. Feribotul, care transporta aproximativ 150 de persoane, potrivit primelor estimări, s-a scufundat într-un râu, la 120 de kilometri de Calcutta, capitala statului Bengalul Occidental.

Mai multe ambarcaţiuni şi un elicopter continuă căutările în zona accidentului. Rudele victimelor au protestat duminică faţă de ritmul lent al operaţiunilor de salvare.

Ambarcaţiunea avea o capacitate de 60 de locuri, potrivit autorităţilor. Pasagerii săi erau în principal agricultori şi pescari care se întorceau acasă după ce asistaseră la o sărbătoare religioasă musulmană.

Accidentele de feribot sunt frecvente în Asia de Sud, din cauza deficienţelor în domeniul siguranţei transporturilor şi a supraaglomerării. Un feribot s-a scufundat în acelaşi râu în luna septembrie, accident soldat cu peste 20 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici