Cel puţin 71 de morţi într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar în Ghana

Cel puţin 71 de persoane au murit, după ce un autocar plin cu pasageri a intrat în coliziune cu un camion pe o autostradă din nordul statului african Ghana, informează BBC News online, citând surse din poliţie.

1719 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 71 de morţi într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar în Ghana

Cel puţin 53 de morţi într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar în Ghana (Imagine: Twitter)

Accidentul s-a produs la 420 de kilometri nord de capitala Accra în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Autocarul plecase din oraşul Kumasi şi se îndrepta spre oraşul Tamale din nordul statului, când a intrat în coliziune frontală cu un camion care transporta legume, a precizat şeful poliţiei regionale, Maxwell Atingane.

"Mulţi dintre pasagerii autocarului au murit la faţa locului", a declarat Atingane, citat de Reuters, adăugând că 23 de persoane au fost rănite în accident, unele având răni grave şi fiind internate în spital.

Potrivit lui Atingane, din primele observaţii ale anchetei, accidentul s-ar fi produs pe fondul unor defecţiuni tehnice ale autocarului.

Serviciile de intervenţie au anunţat că lucrează de ore întregi pentru a scoate victimele blocate.

Preşedintele ghanez, John Mahama, şi-a exprimat regretul faţă de decesele victimelor printr-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici