EXPLOZIE puternică în apropierea unei baze militare din capitala Turciei: Cel puţin 28 de persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite - FOTO, VIDEO

O explozie puternică, provocată cel mai probabil de un vehicul-capcană, a avut loc miercuri seară în capitala Turciei, Ankara, în apropierea unei baze militare. Cel puţin 28 de persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite în atentat, anunţă surse citate de ziarul Hurriyet.

6747 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE puternică în apropierea unei baze militare din capitala Turciei: Cel puţin 28 de persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite - FOTO, VIDEO

EXPLOZIE puternică în apropierea unei baze militare din capitala Turciei: Cel puţin 28 persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite (Imagine: telegraph.co.uk)

Bilanţul prezentat anterior, anunţat de guvernatorul metropolei, Mehmet Kiliclar, era de 18 moţi şi 45 de răniţi.

"Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte 45 au fost rănite în atentat", a declarat Mehmet Kiliclar.

Iniţial autorităţile turce au anunţat cinci morţi şi zece răniţi.

Explozia produsă miercuri seară în oraşul turc Ankara a vizat autocare militare care erau oprite la un semafor, anunţă armata turcă, citată de site-ul agenţiei Reuters.

Imagini surprinse de camerele de luat vederi stradale, în momentul exploziei

Un vehicul încărcat cu explozibil s-a apropiat de autocare militare oprite la un semafor, în centrul oraşului Ankara.

Atentatul a avut loc în apropierea sediului Statului Major general al armatei turce, nu departe de Guvernul şi Parlamentul Turciei.

Armata turcă nu a precizat câţi militari se aflau în autocarele vizate.

Cel puţin cinci persoane au murit, iar alte zece au fost rănite în atentatul comis miercuri seară în centrul oraşului turc Ankara. Guvernoratul capitalei Turciei a anunţat că, potrivit bilanţului preliminar, atentatul s-a soldat cu cinci morţi şi zece răniţi.

Un nor mare de fum poate fi observat în urma exploziei, care ar putea fi opera reţelei teroriste Stat Islamic sau a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

"Încercăm să aflăm detalii despre cauzele exploziei", a declarat premierul Turciei, Ahmet Davutoglu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici