Cel puţin 65 de morţi în urma incendiilor de vegetaţie din Algeria

  • Cel puţin 65 de persoane, inclusiv 28 de militari, au murit în urma incendiilor de vegetaţie din Algeria
  • Emmanuel Macron anunţă că Franţa trimite trei avioane de stingere a incendiilor în Algeria
284 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 65 de morţi în urma incendiilor de vegetaţie din Algeria

Sursa foto: Mediafaxfoto

Bilanţul incendiilor de vegetaţie produse în nordul Algeriei a ajuns la 65 de morţi, iar preşedintele Abdelmadjid Tebboune a decretat trei zile de doliu naţional, informează agenţia Associated Press.

Zeci de incendii de vegetaţie au izbucnit în regiunea muntoasă Kabyle, situată în nordul Algeriei, distrugând case şi culturi agricole. Cel puţin 18 incendii rămân active.

Bilanţul victimelor este de cel puţin 65 de morţi, inclusiv 28 de militari mobilizaţi pentru stingerea incendiilor.

Incendiile s-au extins rapid, din cauza rafalelor de vânt şi temperaturilor extrem de ridicate. Cele mai afectate zone sunt cele din jurul oraşului Tizi-Ouzou. Preşedintele Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, a decretat trei zile de doliu naţional, începând de joi.

Autorităţile algeriene au declanşat investigaţii pentru aflarea surselor incendiilor, existând suspiciuni privind incendieri deliberate.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri trimiterea a trei avioane de stingere a incendiilor în Algeria. "Solidaritatea noastră este fără rezerve", a afirmat Emmanuel Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici