Cel puţin şapte morţi şi 51 de răniţi, într-un atentat comis la Kabul

Cel puţin şapte civili afgani au murit şi alte 51 de persoane au fost rănite, marţi, la Kabul, într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană care a vizat forţele internaţionale, au anunţat surse din cadrul Guvernului, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale şi provinciale din Afganistan.

20 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şapte morţi şi 51 de răniţi, într-un atentat comis la Kabul

Cel puţin şapte morţi şi 51 de răniţi, într-un atentat comis la Kabul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kabulul a înregistrat deja în cursul dimineţii un atac cu trei rachete, care nu s-a soldat cu răniţi, au declarat autorităţile afgane. Talibanii au revendicat aceste tiruri.

La prânz, un atentat sinucigaş cu maşină-capcană "a vizat un convoi cu provizii al forţelor internaţionale în drum spre Bagram", pe o arteră principală din estul capitalei, a declarat comandantul poliţiei criminalistice din Kabul, Sayed Abdul Ghafar Sayedzada.

"Şapte persoane, civili, au fost ucise şi alte 51 au fost rănite", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Ahmad Farid Rahid.

Explozia a avut loc pe un drum foarte circulat care leagă capitala Kabul de Jalalabad, folosit frecvent de trupele internaţionale, la faţa locului fiind văzute 12 ambulanţe care evacuau victimele.

Corpurile a trei civili au fost transportate la spitalul militar din Kabul, iar alte două la un spital civil, au precizat anterior purtătorii de cuvânt ai Ministerelor Apărării şi Sănătăţii.

"A avut loc o explozie în al nouălea district", situat în estul Kabulului, anunţase anterior purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Zamarai Bashary.

"Din primele informaţii se pare că ar fi vorba despre un atentat sinucigaş", a adăugat el.

În cursul dimineţii, trei rachete au fost lansate de pe o colină în sudul capitalei, potrivit unor surse militare occidentale şi autorităţilor afgane.

Una dintre rachete a cazut în apropierea palatului prezidenţial, in centrul orasului, fara sa se soldeze cu victime sau pagube, potrivit unui purtator de cuvant al presedintelui Hamid Karzai.

La Jalalabad, un important oraş din est, mai multe rachete au fost de asemenea lansate, rănind zece persoane, potrivit autorităţilor locale.

Tirurile de rachete de la Kabul şi Jalalabad au fost revendicate de un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahed.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici