Cel puţin şase morţi în Haiti, în urma trecerii uraganului Tomas

Uraganul Tomas s-a îndepărtat vineri de Haiti, unde a provocat moartea a cel puţin şase persoane şi pagube a căror amploare este încă dificil de estimat, deoarece unele zone sunt încă izolate din cauza inundaţiilor.

20 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase morţi în Haiti, în urma trecerii uraganului Tomas

Cel puţin şase morţi în Haiti, în urma trecerii uraganului Tomas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Intensitatea ploilor s-a redus vineri după-amiază la Port-au-Prince, unde şcolile, instituţiile publice şi aeroportul au fost închise înaintea trecerii uraganului.

Preşedintele Rene Preval a cerut populaţiei să rămână vigilentă, afirmând că precipitaţiile şi rafalele de vânt se mai pot intensifica şi riscă să provoace alunecări de teren şi inundaţii, iar epidemia de holeră care afectează deja Haiti se poate extinde.

Cel puţin 442 de persoane au murit în urma epidemiei, declanşate la jumătatea lunii octombrie.

Cel puţin şase persoane au murit joi şi vineri în Haiti, două dintre victime fiind înregistrate la Leogane, oraş distrus în proporţie de peste 60 la sută de cutremurul din 12 ianuarie.

"Vom avea mai multe victime, din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren", a avertizat Philippe Joseph, reprezentant al Protecţiei Civile, adăugând că localităţile cel mai grav afectate sunt încă inaccesibile.

Preval a declarat că Guvernul urmează să trimită ajutoare masive pentru populaţia afectată de uragan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici