Cel puţin trei clădiri s-au prăbuşit în Haiti, în urma cutremurului de miercuri

Cel puţin trei clădiri s-au prăbuşit miercuri în Port-au-Prince, în urma unui seism de magnitudine 6,1, nefiind înregistrate victime, potrivit jandarmeriei franceze şi unui medic francez.

22 afișări
Imaginea articolului Cel puţin trei clădiri s-au prăbuşit în Haiti, în urma cutremurului de miercuri

Cel puţin trei clădiri s-au prăbuşit în Haiti, în urma cutremurului de miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O casă cu trei etaje, care a rezistat în urma seismului de la 12 ianuarie, s-a prăbuşit complet la 40 de minute de la producerea cutremurului de miercuri, a precizat un jandarm.

Clădirea se află în apropierea ambasadei Franţei, situată în centrul oraşului Port-au-Prince, care a fost afectat săptămâna trecută de un seism de magnitudine 7, soldat cu cel puţin 75.000 de morţi.

Cele zece persoane, care locuiau în casă, dormeau pe stradă, la câţiva metri de imobil, în momentul în care s-a prăbuşit. "Casa era în stare bună, dar din moment ce existau fisuri, oamenii nu mai locuiau în ea", a precizat un locuitor.

La Carrefour, o suburbie din apropiere de capitala haitiană, o doctoriţă din Franţa a văzut două case prăbuşindu-se, nefiind înregistrate victime.

"Am văzut două case, fără persoane înăuntru, prăbuşindu-se în faţa mea. Şi am văzut alţi nori de fum şi zgomote de prăbuşire, ceea ce înseamnă că există şi altele", a declarat Patricia Hieu, care locuieşte în Haiti de 18 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici