Cele două Corei au stabilit pentru luna viitoare reuniuni ale unor familii despărţite de la război

Seulul şi Phenianul urmează să organizeze luna viitoare reuniuni ale unor familii despărţite de pe vremea Războiului Coreei (1950-1953), în urma unui acord la care cele două părţi au ajuns marţi, relatează DPA în pagina electronică.

170 afișări
Imaginea articolului Cele două Corei au stabilit pentru luna viitoare reuniuni ale unor familii despărţite de la război

Cele două Corei au stabilit pentru luna viitoare reuniuni ale unor familii despărţite de la război (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Reuniuni ale unui număr de câte 100 de familii din Nord şi din Sud urmează să aibă loc în staţiunea Diamantul Muntelui de pe Muntele Kumgang, în Coreea de Nord, în perioada 20-26 octombrie, potrivit agenţiei Yonhap.

Negocieri cu privire la aceste reuniuni au început luni, în urma unui acord, în august, de dezamorsare a tensiunilor dintre cele două ţări surori şi inamice.

O escaladare recentă a culminat cu un schimb de fcuri de artilerie la linia de demarcaţie. Organizarea acestor reuniuni de familie a făcut parte din acordul de luna trecută.

Este vorba despre organizarea primelor astfel de reuniuni din februarie 2014 încoace.

Potrivit corespondentului BBC la Seul, aceste reuniuni au început în 1988 şi erau organizate anual, însă au fost anulate în ultima perioadă, din cauza deteriorării relaţiilor dintre Seul şi Phenian.

Aproximativ 66.000 de sud-coreeni se află, în continuare, pe liste de aşteptare pentru a-şi vedea rudele, mulţi dintre ei din anii '80 şi '90, precizează aceeaşi sursă.

Războiul Coreei s-a încheiat cu un armistiţiu, ci nu cu un trat de pace, cele două ţări aflându-se, teoretic, în stare de război.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici