Cele mai violente taifunuri din Filipine în 2011: Peste 100 de morţi, zeci de mii de evacuaţi - FOTO

Peste 100 de persoane au murit, iar alte câteva zeci de mii au fost evacuate din cauza inundaţiilor provocate în Filipine de două taifunuri violente, au anunţat duminică autorităţile locale.

687 afișări
Imaginea articolului Cele mai violente taifunuri din Filipine în 2011: Peste 100 de morţi, zeci de mii de evacuaţi - FOTO

Cele mai violente taifunuri din Filipine în 2011: Peste 100 de morţi, zeci de mii de evacuaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mai multe oraşe din insula Lucon au fost inundate după trecerea, la interval de cinci zile, a taifunurilor Nesat şi Nalgae.

Taifunul Nesat a provocat, la 27 septembrie, moartea a 82 de persoane, iar alte 19 au murit în urma trecerii taifunului Nalgae, potrivit ultimului bilanţ anunţat de Biroul pentru Apărare Civilă.

Majoritatea deceselor au fost provocate de inundaţii, electrocutări şi alunecări de teren.

Mai mult de 67.000 de locuitori din Lucon nu reuşiseră încă să revină la locuinţele lor duminică, fiind cazaţi în centre de evacuare.

Nesat şi Nalgae au fost cele mai violente taifunuri înregistrate în 2011 în Filipine, potrivit serviciilor meteo locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici